ARCHE
Székács Zoltán keramikusművész festészeti tárlata

Székács Zoltán (Budapest, 1954) 1978-ban diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola kerámia szakán, (mestere: Schrammel Imre) 1981–1988: a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia stúdió ösztöndíjasa, 1984-ben Formatervezési nívódíjat kapott. 1984–89 között művészeti vezető, a budapesti Porcelángyár tervező műtermének vezetője.
1990-től fest. Munkáiban a felület anyagszerűsége és plasztikus megmunkálása dominál, képeiben keverednek a figuratív és absztrakt elemek. A vakolatokra emlékeztető felületekbe vésett karcolatok sajátos üzenetet hordoznak, az ősi kultúrák totemisztikus szín és formavilágát idézik.
„Székács Zoltán festményei esetében olyan asszociatív szókapcsolatok jutnak eszünkbe, mint föld-fal-jel, pecsét-idő-lenyomat, múlt-kapu-emlék, homok-mész-bitumen, vörös-zsákvászon-arany, írás-kézjegy-folt.” Novotny Tihamér, Kortárs, 2014. 05.
Tagja a MAOE-nak, a Magyar Festők Társaságának, a Csepel Galéria Egyesületnek, az Asztal Társaság Művészeti csoportnak, a Bp.-Art Művészeti Egyesületnek, az Érdi Művésztelepnek, a Matéria Művészeti Társaságnak és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének.
1997 óta volt önálló tárlata Párizsban, Salzburgban, Helsinkiben, Malmőben, Koppenhágában, és több budapesti kiállítóhely mellett Nagykanizsán, Érden, Szekszárdon, Törökbálinton, valamint Baján is.

 

szöveg

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓ
Helyszín Pelikán Galéria (Székesfehérvár, Kossuth L. u. 15.)
Nyitvatartás 2019. április 18-ig, keddtől péntekig 10-től 18 óráig
Jegyárak Felnőtt: 0,- Ft,
Kedvezményes: 0,- Ft