Acsa Szűcs Imre emlékkiállításával nyit a Pelikán Galéria

2020. július 10-én 18 órakor nyit újra a Szent István Király Múzeum kortárs művészeti galériája, melynek programjait a Székesfehérvári Művészek Társaságával közösen alakítjuk.
Az egy évvel ezelőtt, hatvankét éves korában elhunyt Acsa Szűcs Imre (1956-2019) képzőművész jellegzetes alakja volt Székesfehérvár és Gárdony művészeti életének. Pályája – a Fehérvári Műhely tagjaival együtt – az Ujházi Péter által vezetett szakkörben indult, a hetvenes években. A négy évtizedes alkotói életutat technikai és gondolati sokszínűség jellemzi. Sok műfaj és anyag érdekelte, melyekkel kísérletezett: a szitanyomtatással készült grafikáktól, a kézzel merített papír-munkákon át a sajátos vegyes technikájú akvarell-pasztell képekig. Foglalkoztatta a lézerfény installációs alkalmazása és készített egészalakos kőszobrot Vörösmartyról.
Önmagával is sokat viaskodva foglalkoztatták az emberi létezés alapvető dilemmái, melyhez a gondolati alapokat először több évtizeden át Dosztojevszkij írásaiban, majd a Bibliában, aztán a természeti és ember formálta környezetben találta meg.
A tárlat anyagát több alkotói ciklusából válogattuk, így lesznek „ Gigantográfiák”, művek az „Alkohológia”, a Biblia térképe, a Fehérvár fényei és a Papírfelhők sorozatokból.

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓ

Helyszín Pelikán Galéria (Székesfehérvár, Kossuth L. u. 15.).
Nyitvatartás 2020. augusztus 7-ig, keddtől péntekig 10–18 óráig
Jegyárak Felnőtt: 0,- Ft,
Kedvezményes: 0,- Ft