Régészet Napja a Gorsium Régészeti Parkban
2021.06.19., 10.00 – 22.00


10.00 – 16.00: Régészszemmel Gorsiumban
Játékunk során egy Gorsiumot felfedező régész bőrébe bújhatsz. Tedd próbára ügyességed, tudásod és rátermettséged! Vigyázat, nem csak gyerekeknek!
A játékon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
10.00: Cave canem! / ,,…bár a kutyák csaholását hallja, szaladni nem indul…” / „…vitte a a dárdáját; két fürge kutyája követte...” / Gorsium ebei
A kutyák évezredek óta hűséges társaink. Vigyáznak a családjainkra, óvják javainkat, de elsősorban hűséges barátok. Ezen kötelék előtt tisztelegve a Kutyaszervíz Kiképző, Oktató és Sport Egyesület csapata szeretettel várja kedves látogatóinkat kutyás bemutatóján. Az érdeklődők élőben csodálhatják meg, hogy milyen nagyszerű együttműködésre képesek  társaink, a kutyák, tapasztalt oktatók és  felkészült gazdák irányításával.

16.00: Hódító rómaiak, hősies kelták
Fegyverzajos összecsapásra készülnek az őslakosok Róma vitézeivel! Az ünnepséghez méltó viadal megtekintését csak a legbátrabbaknak ajánljuk!
17.30 – 19.00: Első Gorsiumi Tavernakvíz
Úgy gondoljátok, hogy mindent tudtok az ókori Róma világáról és alaposan megismertétek Gorsiumot? Akkor nevezzetek csapatotokkal, mérkőzzetek meg az ellenfelekkel és meglepetésvendégeinkkel, s legyetek Ti a Taverna Bajnokai!
A játékon öt, maximum öt fős csapat indulhat. A játékon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
20.00 : Napfordulós rituálé
A kelta őslakosok féktelen tivornyái elevenednek meg a Szarvas Törzs jóvoltából. Tábortűzről mi gondoskodunk, talán méhser is jut, neked csak a jókedvedet kell magaddal hozd!
22.00: Tábortüzek eloltása, kapuk bezárása
Napnyugta után az ünnepségünk is véget ér, Gorsium kapu pedig bezárulnak. Székesfehérvárra külön buszjáratunk segítségével tudsz eljutni.
A nap folyamán a Szarvas Törzs keltái és a Colonia Rostallo római vitézei várnak táborukban, egyedi ajándékokat készíthetsz kézmíveseink segítségével, étkesek kínálják Apicius csemegéit, valamint jófajta borokból ihatsz és áldozhatsz a hatalmas Bacchus dicsőségére!

A rendezvény védettségi igazolvánnyal, valamint belépőjegy megváltása mellett látogatható.
Felnőtt teljes árú jegy: 1200  Ft/fő
Kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas): 600  Ft/fő
Családi jegy (5 fő, maximum 2 felnőtt): 2500,-
6. életév betöltése előtt, 70. életév betöltése után ingyenesen látogatható a rendezvény!

A játékokra történő regisztráció e-mailben a rendezveny.regeszet@szikm.hu címen.
Bővebb információ: www.szikm.hu , https://www.facebook.com/fehervari.regeszet, https://www.facebook.com/gorsiumherculia és https://www.facebook.com/SzentIstvanKiralyMuzeum

❗❗Felhívjuk a figyelmet, hogy
programunk napnyugtáig tart, látogatóink a
2️1:30 -kor induló külön buszjáratunkkal tudnak visszautazni Székesfehérvárra.

A rendezvény sajtónyilvános!