Kedves Látogatóink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy az alábbi általános belépési szabályokon kívül, kiállítóhelyeinken különböző létszám és látogatási korlátozások vannak érvényben, melyről szintén honlapunk "Hírek" menüpontjában tájékozódhatnak, "Újra nyitva:..." cikkeinkben.
Közös érdekünk a szabályok betartása!
Köszönjük megértésüket és türelmüket! #vigyázzunkegymásra 

"A Kormány 194/2021. (IV.26.) Kormányrendelete a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról 2.§(2) bekezdése és 5.§ (2) bekezdése szerint a múzeum kiállítóhelyeit és rendezvényeit csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja.

Koronavírus ellen védett személy a hivatkozott kormányrendelet 1.§ szerint az a személy, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II.12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány ( a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja.

A múzeum felhívja a figyelmet, hogy a védettségi igazolás mellé személyi igazolvány, vagy diákigazolvány felmutatását is kérhetik a helyszínen dolgozó kollégák.

A védettségi igazolványt a pénztárosnak jegyvásárláskor, előváltott jegyek esetén a teremőrnek belépéskor kell felmutatni.

A Múzeum teljes területén a maszk használata mindenki számára kötelező.

Épületeinkbe való belépéskor munkatársaink érintésmentes testhőmérséklet mérést végeznek. Programjainkon azon látogatók
vehetnek részt, akiknél a mért érték nem éri el a 37,5 fokot."