a "Párizs levegőjét hozta” címmel rendezett Czóbel Béla kiállításhoz

 

Kedves Diákok és Pedagógusok!

Örömmel tudatjuk, hogy a székesfehérvári Szent István Király Múzeum – Deák Gyűjtemény megyei rajzpályázatot hirdet 12 – 20 éves diákok számára Czóbel Béla munkásságához kapcsolódóan. Várjuk az eredeti művek másolatát, parafrázisát, egyéni átiratát!

A díjazottak között értékes rajzeszközcsomagot osztunk ki 40, 30 és 20 ezer forint értékben. A díjazott diákok tanárainak segítő tevékenységét művészeti katalógussal honoráljuk.

Czóbel Béla (1883 – 1976) festőművész Deák Gyűjteményben megtalálható munkái a link alatt megtekinthetőek:

https://www.deakgyujtemeny.hu/site_dgy.cgi?a=kiallit-322&id=17

A pályázat feltételei:

Bármilyen technikájú, maximum A3 méretű alkotással lehet pályázni, mely kapcsolódik Czóbel Béla festőművész munkáihoz.

Az alkotások hátoldalán olvashatóan kérjük feltüntetni az alábbi 6 adatot: a pályázó nevét, életkorát, iskoláját, felkészítő tanárának nevét és e-mail címét, illetve az alkotások alapjául szolgáló mű címét.

A kiállító diákok osztálya számára tanítási idő alatt ingyenes belépést biztosítunk.

Az elkészült művek beérkezési határideje: 2022. június 10. péntek

Címünk: Szent István Király Múzeum Városi Képtár – Deák Gyűjtemény, 8000 Székesfehérvár Oskola utca 10.

A tervek szerint Czóbel Béla kiállításának rendezése miatt a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény zárva lesz, ezért kérjük az e-mailes vagy a telefonos egyeztetést a művek behozása előtt. A személyesen behozott alkotásokat munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között tudják leadni a Városi Képtárban. Az összes alkotást szakmai zsűri bírálja el. Az általuk kiválasztott pályaművek legjobbjaiból kiállítást szervezünk a Deák Gyűjtemény Diák – Deák Galériájában. A válogatás eredményéről a pedagógusokat e-mailben értesítjük.

Kapcsolattartó: Szűts Angéla

Tel.: 06 70 4530548

e-mail: szuts.angela@szikm.hu

A díjkiosztó tervezett időpontja 2022. szeptember eleje. A kiállítás megrendezésének pontos dátumáról honlapunkon tájékozódhatnak.

www.szikm.hu

Alkoss bátran és mi kiállítjuk művedet!