Május 28. vasárnap 10:00-20:00

Székesfehérvár, Belváros

Május utolsó vasárnapján újra a gyerekeké lesz a fehérvári belváros: a Hetedhét Játékfesztivál május 28-án délelőtt 10 órától este nyolcig várja a családokat sok-sok játékkal, zenés-mesés színpadi programokkal. Többek között a Kolompos együttes és a Rutkai Bori Banda szórakoztatja majd a közönséget a Városház téren. Lesz persze Hétpróba is, amelyben idén egy lovacska történetét ismerhetik meg a gyerekek. Mókáznak a gólyalábasok, az utcai játékelemek között pedig régi ismerősökkel és újdonságokkal is találkozhatnak a fesztivál látogatói.

A Hetedhét Játékfesztivál ebben az évben csak egy napig tart, de május 28-án vasárnap délelőtt 10 órától egészen este nyolcig rengeteg játék és színvonalas színpadi műsor várja a családokat.

HÉTPRÓBA
A gurulós lovacska szomorú: kicsi is, magányosnak is érzi magát, elhatározza hát, hogy világgá megy. Szerencsére Lulu baba nem hagyja, hogy egyedül induljon el, társa lesz a kalandokban – az idei Hetedhét Játékfesztiválon a Szent István Király Múzeum Hetedhét Játékmúzeumának két kedves játékát kísérhetik végig a Hétpróba során a gyerekek. A feladatok között találnak éneklős és számolós kihívást is, a gyerekszobában rendet kell tenni, a patikából gyógyszert kell beszerezni, a postakocsi állomáson a csomagok válogatása lesz a próba, de a vesszőparipa hátára is felpattanhatnak majd a vállalkozó kedvű hétpróbások.

HOZD EL A KEDVENC JÁTÉKODAT!
Legyél Te is gyűjtője a Hetedhét Játékmúzeum évről évre gyarapodó virtuális já­tékgyűjteményének: idén hozd magaddal kedvenc játéklovadat a Hetedhét Játékfesztiválra, meséld el a hozzá kapcsolódó legszebb élményedet, és engedd meg, hogy lefo­tózzunk vele!

HÉTBOLHA JÁTÉKCSEREBERE
Hozd el régi, megunt játékodat, hogy új gazdára találhasson! Cserébe vigyél haza helyette egy másikat, vagy válassz egy kedves, puha textiljátékot, amit a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek saját kézzel és csupa szeretettel! Az össze­gyűlt játékokat idén az Igazgyöngy Alapítvány számára ajánljuk fel. A Játékfesztivál idején is megtekinthető lesz a Márványudvarban az alapítvány által fenntartott művészeti iskola diákjainak rajzaiból rendezett kiállítás 14.00 és 18.00 óra között.

 

SZÍNPADI MŰSOR

 9.50 Langaléta Garabonciások – gólyalábas felvonulás a Játékmúzeumtól a Fő utcán át a Városház térre

10.00 Megnyitó – a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszönti a gyerekeket, majd a város óvodáinak képviselői átveszik a Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában című, a Gyöngyvirág Óvoda csemetéi által illusztrált ovis útikalauzt.

 10.15 Gólyalábas móka, Langaléta módra – Langaléta Garabonciások

 11.00 Vitéz László – Fekete Dávid bábelőadása

 14.00 Csurgó zenekar – családi koncert

 16.00 Rutkai Bori Banda – családi koncert

 18.00 Kolompos együttes – családi koncert

UTCAI JÁTÉKELEMEK

• Tintaló Társulás – Tintaló Cirkusz

• Vitéz László bábjáték-automata

• Zuggo Ládavasút és más játékok

• Molyolda – régmúlt játékaink

• Paprika Jancsi Csúzlizdája

• Fanyűvő Játékpark

• Vándorjátszóház – piros lábasos nosztalgiajátékok

• Egérparádé

• Négy égtáj játszótér

• Piros Lábasos Nosztalgia Játék

• Hangszersimogató

• Felhővadászat

• Fajátékok

A játék lebonyolításában a Szabad Színház társulata és az ELTE-TÓK hallgatói segí­tik a szervezőket.

A rendezvény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.