A nagy sikerre való tekintettel megismételjük tavalyi rendezvényünket

Az agyagból készített sípok hosszú történelmi múltra tekintenek vissza. A világ számos táján készültek és sok képzőművészt megihlettek. A magyar népi művészetben a cserépsípok gyermekjátékként funkcionáltak, főleg madarak, állatok formájában. Gyerekkori olvasmányélményként bizonyára sokan emlékszünk a Móra Ferenc Kincskereső kisködmönében megjelenő körtemuzsikára is.

A foglalkozásokon egyszerűbb formájú körtesíp vagy állatfigurás (pl. madár, macska, kutya) cserépsíp készítésére nyílik lehetőség. A formaalkotás megkönnyítése érdekében gipsz formákat használunk fel a cserépsíp alaptestének elkészítéséhez. A bepréselt alapformát megfelelően kilyukasztjuk, és így már meg is szólaltathatjuk a muzsikát. A megfelelő behangolás gondos munkát igényel, ami további különleges élményt nyújt a résztvevők számára. A daloló forma karcolással tovább díszíthető, egyedivé tehető.

A foglalkozás időpontja: 2021. június 19. (szombat) 10:00-14:00.
Helyszín: Palotavárosi Kiállítóhely udvara, esőhelyszín: a Palotavárosi Kiállítóhely kalaposműhelye.


A részvétel regisztrációhoz kötött. Maximum 15 főt tudunk fogadni alkalmanként. A foglalkozást 10 év feletti gyerekek, fiatalok és felnőttek részére egyaránt ajánljuk. Részvételi szándékukat kérjük, hogy június 18-án 16:00-ig jelezzék a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címem vagy a +36 70 6495462-es telefonszámon.
Részvételi díj: 700 Ft/fő, mely tartalmazza a kiállítás megtekintéséhez szükséges belépőjegy árát is.