Tizenötödik alkalommal rendezik meg augusztus 18-25. között a Kolozsvári Magyar Napokat. Erdély legnagyobb kulturális fesztiválja minden évben várja a zene- és művészetkedvelő közönséget. A több száz programon és több tucat fesztiválhelyszínen résztvevők megismerkedhetnek a térség kulturális kincseivel.

A Múzeumok Sétányán a Szent István Király Múzeum is képviselteti magát. A „Királyok városa” program során a Nemzeti Emlékhely - Középkori Romkert és a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont interaktív kvízjátékokkal, a koronázások történetéhez kapcsolódó tárgyalkotó foglalkozásokkal, élményfotózással várja az érdeklődőket.

A néprajzi gyűjtemények ismertetése során a „Tárgyalkotó hagyomány” című állandó kiállítást tapintható tárgyakkal, műtárgymásolatokkal mutatják be, továbbá interaktív kvízfeladatok, kékfestő anyagból való játékok, méhviasz gyertya és sodrott zsinór készítése várja a közönséget.

A Fekete Sas Patikamúzeum bemutatkozása során az érdeklődők kipróbálhatják a mozsarazást, továbbá gyógynövényekkel, fűszerekkel és a patikai illatszertár érdekességeivel ismerkednek Krizsány Anna kurátor vezetésével.