A PROGRAM ELMARAD!

2020. március 22., vasárnap, 15.00 óra
Szent István Király Múzeum, Csók István Képtár

Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1.

VASÁRNAPI TAPÉTATÚRA - MESÉS CSALÁDI FOGLALKOZÁS UJHÁZI PÉTER KIÁLLÍTÁSÁBAN

A belváros egyik csendes utcájában egy piros zakós, sárga garbós alak teker el melletted. Éppen csak sikerül elugranod az útjából, mielőtt elgázolna. Kacskaringózva hajt tovább. Miközben kacagva faképnél hagy, egy gyönyörű tojás esik ki a táskájából. Te ezt a tojást felszeded, és legnagyobb meglepetésedre, teljesen sértetlen.
A piros zakós ember Ujházi Péter. Az ő labirintusába várunk kicsiket és nagyokat egy interaktív mesére, amit közösen találunk ki, és írunk meg.
Eljátsszuk, milyen lenne, ha a festmények alakjai lemásznának a vásznakról, és kóborolni kezdenének a kiállításban. Ha a szobrok és műtárgyak alakjaival együtt valaki beleszőne bennünket egy történetbe. Kipróbáljuk, milyen lenne egy nagy közös történetbe csöppenni, képzeletbeli tájakon barangolni, vagy Ujházi Péter labirintusába tévedve keresni barátokat, szörnyeket, kijáratokat?

A családi délutánt öt éves kortól ajánljuk. 

Bejelentkezés és bővebb információ: rosta.helga@szikm.hu; +36 70 338 6176
A programon a kiállításra megváltott belépőjeggyel lehet részt venni. A részvétel regisztrációhoz kötött! Figyelem! Mindenki egyedi jelszót kap levélben, és csak ezzel tud részt venni a foglalkozáson.

Sajtónyilvános rendezvény!