2024. július 17. szerda, 20:00

Gorsium Régészeti Park, Tác

Az előadás 2x55 perc, 1 szünettel

Az Omega együttes 21 legendás dalából készült musicalben Kriszta, a fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézik meg a Balaton part, a tó ősi mitikus legendáit „Trombitás Frédi” éjszakai „túravezetésével”. Egy történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes!

Főbb szerepekben: Szabó Máté, Sánta László, Füredi Nikolett, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, Tóth Sándor, Janik László, Magyar Viktória, valamint Kriszta szerepében Kóbor János „Mecky” életműörököse: Kóbor Léna.

író-rendező: Pozsgai Zsolt
zenei rendező: Gömöry Zsolt
jelmeztervező: Debreczeni Ildikó
Set design: Mira János
LED videó animációk: Mira Zénó

Az előadás 2016-ban elnyerte „AZ ÉV LEGJOBB ZENÉS TÁNCELŐADÁSA” szakmai nagydíjat!

A produkcióban a színészek mellett a Re-Production táncegyüttes 22 művésze közreműködik.

Az ExperiDance brand színpadi értékeit immáron 2019 óta hitelesen képviselő Re-Production tánc és előadóművészeinek célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás. 

Koreográfusok: Benkő Dávid, Benkő-Morvai Veronika, Hernicz Albert. Tánckaruk tagjai mind magasan képzett hivatásos táncosok, akik a forgalmazó TBG támogató közegében estéről estére a legjobbat képesek kihozni magukból.

Az előadás látványvilágát egy több mint ötven négyzetméteres LED fal teszi teljessé.

A műben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány..., mely művet 2023-tól az Omega hagyatékot kezelő grémium, a szakrális Omega örökség részének nyilvánította. Előadásunkat szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe, aki aktív energiákkal teli szeretne nosztalgiázni, egyben tisztelettel emlékezni Kóbor János „Mecky”, Benkő László és Mihály Tamás Omega Együttes társszerzőkre, alapító tagokra.

Jegyek kaphatók:

https://szikm.jegy.hu/program/omega-musical-gyongyhaju-lany-balladaja-162953

 Esőnap nincs, rossz időjárás esetén az előadás elmarad.

Az esemény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.