A Szent István Király Múzeum meghívja Önt, családját és barátait                                                                      

Nemes Márton (2018. évi Smohay-díjas) festőművész
Tomorrow – Holnap

című kiállítására, amelyet

Fehér Dávid művészettörténész nyit meg
2019. március 29-én, pénteken, 18.00 órakor
a múzeum Országzászló téri épületében
(Székesfehérvár, Országzászló tér 3.).

A kiállítás megtekinthető: 2019. április 28-ig,
keddtől vasárnapig 10–18 óráig.

A megnyitó után afterparty a múzeum kertjében. Fellép: Mike Nylons.

Nemes Márton Tomorrow – Holnap című kiállítása a társadalmat globális szinten érintő változásokra, a kialakuló hangulatingadozásokra adott festészeti metaforákat mutat be. Egyre kevesebbet élünk a jelenben, mindenünket a holnaptól való függés határozza meg. A holnap az, amiben bízunk, hogy szebb lesz, és amitől félünk is, mert nem tudjuk, mit hoz. Jóléti társadalomban élünk, és mégis szenvedünk. Mindenünk megvan, és mégis azt érezzük, hogy semmink sincs. Egy lassan elfogyó illúzió, a boldogságba fojtott bánat, egyfajta színekben pompázó hanyatlás jelenik meg a munkákon.
A művész munkássága Londonba költözése óta erős fordulatot vett. A Chelsea College of Arts-on folytatott tanulmányai után több londoni galéria is dolgozni kezdett vele. Folyamatosan szerepel kiállításokon Európa-szerte, ez nagyon termékenyen hat festészetére. Fő inspirációi az eszképizmus, rave és techno kultúra, vagy akár a londoni rendőrautók egyedi forma- és színvilága. Fényvisszaverő fóliák mellett lézervágás, hegesztett acélszerkezetek és számos más technika és anyag is beépült Nemes Márton festői praxisába.
A kiállítás az ide vezető utat kísérli meg bemutatni az elmúlt évek anyagából válogatva. Az egyetemi diplomamunkák és az első kiállítások kulcsművei mellett kimondottan erre a kiállításra készült új munkák is láthatóak a múzeumban.
A székesfehérvári Smohay János Alapítvány 2018-ban Nemes Mártonnak ítélte a Smohay-díjat.

A kiállítás megnyitójára különjárat indul 16.30-kor Budapestről, a Déli pályaudvar mellől, amely a program után, 20.30-kor indul vissza Székesfehérvárról. Az ingyenes buszjáratra a jelentkezés sorrendjében tudunk helyet biztosítani. Kérjük, részvételi szándékát március 25-ig jelezze a nemesbusz0329@gmail.com e-mail címen vagy a +36 70 338 6175-ös számon. Bővebb információ a busz indulásáról a regisztráció után kapható.

Meghívó