Eredményhirdetés >>

A „Kharón ladikján…. A halál régészete” című, novemberben nyíló kiállításunkhoz kapcsolódóan kreatív rajzversenyt hirdetünk általános iskolások számára.

Mit gondolsz, milyen mitológiai történetek, istenek, irodalmi karakterek kapcsolódhatnak a kiállításunk témájához? Rajzold le, hogy a cím alapján te milyen plakátot terveznél a kiállításnak!


A beérkezett alkotásokat bemutatjuk a Szent István Király Múzeum – Csók István Képtárban (Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1.) megrendezendő kiállítás előterében, és annak teljes ideje alatt megtekinthetők lesznek. A pályaműveket a Szent István Király Múzeum munkatársaiból (régész, művészettörténészek, művész, múzeumpedagógus és történész) álló több tagú zsűri bírálja el.

Eredményhirdetés: májusban.

A díjátadóra a kiállítás megnyitóján kerül sor. A Szent István Király Múzeum által összeállított egyedi ajándékcsomag mellett az első helyezett osztálya ingyenesen megtekintheti a kiállítást tárlatvezetéssel, valamint a második és harmadik helyezett három-három belépőjegyet kap.

Mire figyelj a plakátod elkészítésénél?

  • A tervezett plakát leghangsúlyosabb eleme a választott történet, isten, irodalmi alak képi ábrázolása legyen. Ezen kívül tüntesd fel a plakátterven a kiállítás címét szövegesen. A betűméret, -típus, -szín stb. megválasztásánál is értékeljük a kreatív megoldásokat, így akár saját tervezésű betűtípust is alkalmazhatsz. A fő szempont a témához és a kép stílusához való illeszkedés. Egyéb szöveget a plakátterven feltüntetni nem kell.
  • A3-as lapra dolgozz.
  • Bármilyen festészeti vagy grafikai technikát alkalmazhatsz
  • A lap hátuljára kérjük, írd fel a nevedet, osztályodat, az iskolád nevét és címét, valamint egy szülőd vagy tanárod e-mail címét, ahová értesítést küldhetünk az eredményről.
  • Töltsd le az adatkezelési nyilatkozatot idekattintva, majd kinyomtatva és az e-mail címet megadó szülőd vagy tanárod által aláírva küldd el nekünk a rajzoddal együtt.

Ha a plakátod elkészítéséhez inspirációra lenne szükséged, ötletgyűjtés céljából az alábbi linkeket ajánljuk, de ezeken kívül is választhatsz bármilyen más, a tárgyhoz illeszkedő történetet, irodalmi alakot:

http://percyjacksonhu.blogspot.com/2015/02/olimposzi-tortenetek-21-resz-hadesz-az.html

http://percyjacksonhu.blogspot.com/2015/02/olimposzi-tortenetek-22-resz-hadesznak.html

https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-ki-kicsoda-az-antik-mitoszokban-F869D/t-F8CE6/thanatosz-F8D11/#Lexikonok%5ESzT-ANTIK-Thanatosz

http://www2.szepmuveszeti.hu/hyperion/lexikon.php?id=283

https://skandinav-mitologia.hu/hel/

https://www.nkp.hu/tankonyv/irodalom_9_nat2020/lecke_06_009

https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/MagyarNeprajz-magyar-neprajz-2/v-magyar-nepkolteszet-63D6/a-mese-es-hiedelemvilag-kapcsolata-6785/halal-67CB/

 

Beküldési határidő: meghosszabbítva 2022. április 29-ig!

Beküldés módja:

  • Hozd be nekünk személyesen: egy borítékba helyezve dobd be az Országzászló téri épületünk (8000 Székesfehérvár, Országzászló tér 3.) portájánál kihelyezett dobozba.
  • Vagy küldd el postai úton a Szent István Király Múzeum címére: 8000 Székesfehérvár, Fő utca 6. A borítékra kérjük, írd rá: „Rajzverseny”.