Kedves művészet- és barátság-kedvelő Ismerős!

Ha Önnek van személyes emléke vagy alkotása M.Tóth Istvánról, M. Tóth Istvántól, ossza meg velünk!

2022. április 19-án lesz száz éve, hogy M. Tóth István festőművész és pedagógus Székesfehérváron, Maroshegyen megszületett, és már annak is 16 éve, hogy május 3-án meghalt.

Szerencsére sokan vannak köztünk, akik személyesen ismerték, barátai, tanítványai lehettek.

Van emléktábla háza falán, munkásságáról szóló szép könyv is készült már, és még kapható is. Így a Pelikán Galériában április 8-án nyíló kiállításon túl más, személyesebb módját is választanánk a közös megemlékezésnek.

Szeretnénk azokat a – ha nem is olyan nagy horderejűnek tűnő – személyes emlékeket, megemlékezéseket összegyűjteni, amelyeket szerkesztve, majd közreadva egy közösségi ünneppel emlékezhetünk.

A Székesfehérvári Művészek Társasága és a Szent István Király Múzeum közös felhívására kérjük, ha van mondandója, írjon, jelentkezzen!

Kérjük, írását vagy műtárgyfotóját az szmt92pg@gmail.com címre juttassa el 2022. március 27-ig, ahol Vadász Imre, a Pelikán Galéria munkatársa várja a beküldött anyagokat.

A felhíváshoz közölt illusztráció (egy diák emlékkönyvének lapja, melyet Kovács Nelli nemrégiben osztott meg velünk) volt az ötletadója ennek a fordított, kései „emlékkönyv”  megszületésének.