2019. június 5., szerda 16.30 óra
Hetedhét Játékmúzeum

Székesfehérvár, Oskola u. 2–4.

HETEDHÉT RÉBER!

Hogyan készült? – Ünnepeljen velünk!
Beszélgetés a Vonalba zárt történetek tárlat rendezőivel „Az év kiállítása 2019” díj kapcsán
Moderátor: Gábor Gina újságíró

Nagy öröm és büszkeség Székesfehérvár számára, hogy „Az év kiállítása 2019” országos elismerést a Hetedhét Játékmúzeum Vonalba zárt történetek című tárlata kapta, amely Réber László grafikusművész több mint fél évszázados, sokrétű munkásságának legfontosabb csomópontjaira koncentrálva ad válogatást. A díjat ünnepélyes keretek között, a Múzeumok Majálisán adták át.
Az idén kilencedik alkalommal hirdették meg „Az év kiállítása” pályázatot, amelyre az ország legkülönbözőbb részeiből jelentkeztek múzeumok, kiállítóterek. A szakértő zsűri évről évre ezzel a díjjal ismeri el a legeredetibb, legmagasabb színvonalon megvalósított állandó vagy időszaki kiállítást. A kitüntetéssel példát kívánnak mutatni a hatékony, érdekes és korszerű kiállítási kommunikációra is.  A zsűri méltányolta, hogy a Vonalba zárt történetek című tárlat Réber gazdag életművét úgy igyekszik a közönség elé tárni, hogy a reprezentatív válogatás nagyszerű élményt nyújtson felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.
Az új állandó tárlat a megnyitása óta különböző programokkal várja a Réber László munkásságát megismerni vágyókat. A Hetedhét Réber! című sorozatban ezúttal – a díj kapcsán – a kiállítás létrehozóit mutatjuk be: Gärtner Petra művészettörténészt, a kiállítás kurátorát, Kemény Gyula látványtervezőt és Mihalkov György grafikust.

Ünnepeljen velünk, örüljünk együtt a díjnak!