Régész színház

A Schliemann – Trója egy olyan ember visszaemlékezése, akinek a Sors csak keserűséget és bánatot ígért, örömöt semmit. Heinrich Schliemannak mégis sikerült fordítania saját sorsának kerekén. Keller János lebilincselő játékában erről a sorsfordításról mesél. Kortársak bőrébe bújva idézi fel az őt körülvevő korszak visszahúzó erőit, és látjuk őt végletes emberi helyzetben is, pl. amikor egy süllyedő hajó árbócába kapaszkodva Istennek ajánlja értéktelen életét.

Sorsok, pillanatok és döbbenetes, sorsfordító elhatározások szegélyezik Heinrich Schliemann dúsgazdag mágnás és amatőr régész kalandos életét. És ez az élet, különös módon, nagyon is ismerős nekünk...

Itt, Fehérváron, a Királyok Városában, ahol az egy évezrednyi történelmünk alatt annyi hihetetlen, nagy történet összegyűlt. Ez a különleges gyűjtemény most Heinrich Schliemann élettörténetével gazdagodik. Ha van egy szabad estéje, jöjjön el, üljön le közénk – mi elmeséljük.

Az alkotók:

Heinrich Schliemann szerepében – Keller János

Több mint két évtizede a Vörösmarty Színház tagja. Számtalan szerepben csillogtatta már meg tehetségét, alakításival zenés színházi és prózai szerepekben is maradandót alkotott. Népszerűsége két évtizede töretlen. Most, Heinrich Schliemann régész alakjának megformálásával sikeres pályája első prózai önálló estjére készül.

a zongoránál – Horváth János

Székesfehérvári jazz-zongorista, hangszerelő, zeneszerző, zenei producer és a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola tanszékvezető zongora- és zeneelmélet-tanára. Olyan neves előadókkal lépett fel, mint Wolf Kati, Tóth Vera, Hobo, Miklósa Erika. Ritka lehetőség, hogy egy jazz-zongorista ennyire szabad módon kapcsolódhat egy színházi előadáshoz. A Schliemann – Trója ilyen különleges alkalom.

írta és rendezte – Matuz János

A Schliemann – Trója egy olyan ember visszamlékezése, akinek a Sors nem osztott jó lapokat. Heinrich Schliemannak mégis sikerült fordítania sorsának kerekén. Olyan történet ez, amit jó volt megírni, és még jobb lesz elmesélni.

 

Előadások júliusban:

2024. július 01. hétfő, 20:00

2024. július 02. kedd,  20:00

Esőnap:

2024. július 03. szerda, 20:00

Előadások augusztusban:

2024. augusztus 01. csütörtök, 20:00

2024. augusztus 02. péntek, 20:00

2024. augusztus 03. szombat, 20:00

Esőnap:

2024. augusztus 04. vasárnap, 20:00

 

Helyszín:

Szent István Király Múzeum, Díszudvar

8000 Székesfehérvár, Fő utca 6.

Helyfoglalás érkezési sorrendben!

 

Jegyek válthatók:

Szent István Király Múzeum – Rendház

8000 Székesfehérvár, Fő utca 6.

Online jegyvásárlás >> 

 

Jegyárak:

Felnőtt jegy: 3.000 Ft

Diák és nyugdíjas jegy: 2.500 Ft

Az esemény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.