PROGRAMOK

Eseménynaptár

<< 2017. október >>
hkszecspszov
25 26
27
28
29 30 1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23 24
25 26
27 28 29
30 31
1 2 3 4 5
HÁBORÚS KONYHA (1914–1919)
Térkép betöltése...

Időpont
2014. december 03., 17:00

Helyszín
Szent István Király Múzeum Megyeház utca 17. számú épülete

Kategóriák
Nincs Kategóriák


HÁBORÚS KONYHA (1914–1919)
„Kun Béla a zserbókkal tovaszáll”

A Hévíz folyóirat rendszeresen közöl gasztronómiai témájú írásokat, a legkülönbözőbb korokból és „műfajokból”. E lap hasábjain jelent meg Szécsi Noémi Háborús konyha (1914–1919) című esszéje is, ami egy most készülő, kifejezetten az I. világháborús konyháról és a világháborús gasztronómiai irodalomról szóló könyv része. A készülő köteten Fehér Béla íróval együtt dolgoznak, és megjelenése a jövő évre várható.

A Szent István Király Múzeum világháborúval foglalkozó programsorozatának első rendezvényén a két szerzőt látjuk vendégül, akik előadást tartanak a témában, és el is készítik a könyvben szereplő ételek egyikét.

<< vissza a programokhoz