PROGRAMOK

Eseménynaptár

<< 2017. április >>
hkszecspszov
27 28
29 30 31 1 2
3 4
5
6 7
8 9
10
11
12 13
14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
HÁBORÚS KONYHA (1914–1919)
Térkép betöltése...

Időpont
2014. december 03., 17:00

Helyszín
Szent István Király Múzeum Megyeház utca 17. számú épülete

Kategóriák
Nincs Kategóriák


HÁBORÚS KONYHA (1914–1919)
„Kun Béla a zserbókkal tovaszáll”

A Hévíz folyóirat rendszeresen közöl gasztronómiai témájú írásokat, a legkülönbözőbb korokból és „műfajokból”. E lap hasábjain jelent meg Szécsi Noémi Háborús konyha (1914–1919) című esszéje is, ami egy most készülő, kifejezetten az I. világháborús konyháról és a világháborús gasztronómiai irodalomról szóló könyv része. A készülő köteten Fehér Béla íróval együtt dolgoznak, és megjelenése a jövő évre várható.

A Szent István Király Múzeum világháborúval foglalkozó programsorozatának első rendezvényén a két szerzőt látjuk vendégül, akik előadást tartanak a témában, és el is készítik a könyvben szereplő ételek egyikét.

<< vissza a programokhoz