Deák Képtár, Projekt terem (Oskola utca 10.)

Válogatás a Móri Művésztelepről a szé­kes­fehérvári múzeumi gyűj­temé­­nyek­be került alkotásokból

1999-től 2015-ig a Móri művésztelepen készült művek közül, a művé­szek ajándéka révén 175 db alkotás került székesfehérvári múzeumi gyűjteménybe. 22 darab a Szent István Király Múzeum, 153 darab a Városi Képtár — Deák Gyűjtemény leltárában szerepel. Ezekből a művekből válogattunk egy kamaratárlatra valót a Projektterembe.

Huszonkét éven át összesen 33 turnusban dolgoztak Móron művészek 1994–2016 között
A művésztelepek legfőbb támogatója a Móri Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány, amely a Szabadiskola műhelyrendszerének létrehozásával és működtetésével lehetővé tette, hogy rendkívül jó helyen dolgozhattak és lakhattak az alkotók:
Elnök, alapító: Nagy Benedek szobrászművész
Segítők, akik a meghívott művészek munkáját alkalmanként vagy rendszeresen segítették: Nagy Károly (restaurátor és öntőmester), Mosberger Róbert (grafikus és fotóművész), Korompai Péter (keramikus), Kováts Judit (fazekas), Diós Tibor (kovácsmester), Oláh József (nemezes iparművész), Péterfy Dóra (restaurátor, textiles iparművész), Nagy Edit (szobrász).
A művésztelepek főszervezője az elmúlt huszonkét évben Szűcs Erzsébet művészettörténész, segítője 2010-15-ig Tunyogi Gábor a Városi Képtár munkatársa.
Pénzügyi támogató: 1998-tól 2011-ig rendszeresen évenkénti pályázat alapján Székesfehérvár Megyei Jogú Város. Alkalmanként, a Nemzeti Kulturális Alap Szakkollégiumai és A Székesfehérvári Művészek Társasága.

 

 

Bővebben: http://deakgyujtemeny.hu/site_vk.cgi?a=cikk&id=vk_hir-pr170212-0514mori

 

A kiállítás megtekinthető: 2017.  február 12-áprlils 30., hétfő kivételével naponta 10-18 óráig